2009. május 24., vasárnap

Tárkonyos zöldségraguleves galuskával


Azért galuskával mert így legalább a Maya is jól lakik vele.


Hozzávalók:


-1 fej hagyma


-3 répa


-2 fehérrépa


-2 marék zöldborsó


-20 dkg gomba


-petrezselyem


-2dl tejszín


-1 ek liszt


-1 babérlevél


-tárkony só


-1-2 leveskocka


1 citrom leve


Elkészítés:


A hagymát apró kockára vágom, olajon megpirítom, majd hozzáadom a feldarabolt zöldségeket. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadok egy v. két zöldségleveskockát, egy babérlevelet, sót és fépuhára párolom. Közben a tejszínből és a lisztből habarást csinálok és hozzáadom a citrom levét is. Ha a zöldségek megpuhultak, felöntöm még vizzel. Ha felforrt, szűrőnk keresztül behabarom. Beleszaggatom a galuskát, hozzáadom a tárkonyt, leveszem a tűzről, majd lefedem.


Nincsenek megjegyzések: